Aktuell Valpkull           

Att köpa valp

 

När man funderar på att köpa en valp är det mycket man behöver tänka på innan. För det första måste man vara medveten om att man kommer att få en ny familjemedlem som man ska ta hand om i 10 till 15 år framöver. Hur ser din familj ut, är du ensam eller finns det fler i familjen som ska ta hand om hunden? Finns det t.ex. hunddagis som du kan lämna hunden på om den måste vara ensam flera timmar i sträck, eller har du möjlighet att ha hunden med på jobbet? Det är också viktigt att man noga tänker igenom vilken typ av hund som passar en. Tycker man om att vara ute, är aktiv och vill ständigt ha något att göra, eller är man den mer stillsamma typen som är mest inne och tycker om stillsamma promenader. Planera noga och läs mycket om de raser som du tänkt på innan du bestämmer dig.

Ett valpköp ska vara genomtänkt och välplanerat, man ska inte göra några impulsköp. Informera dig noga om rasen. Passar den dig och din livsstil? Skaffa gärna referenser på uppfödare. Ställ höga krav på uppfödaren. Be att få träffa valpens föräldrar om det går. Skaffa den valp, som har dom bästa förutsättningarna att bli den vuxna hund som du vill ha.
Om du sedan går valpkurs och fortsätter att ta till dig alla råd du får av erfarna hundmänniskor, kommer du med största sannolikhet att få den hund som du från början drömde om.

 

 

Hos oss, får du en valp som är:


 
- Registrerad i SKK
- ID-märkt
- Uppfödd i hemmiljö
- Regelbundet avmaskad
- Vaccinerad
- Veterinärbesiktigad
- Trygghetsförsäkrad i 3 år

 

 

Med valpen följer:
- Registreringsbevis, stamtavla
- SKK,s köpekontrakt
- Skötsel och inlärningsråd
- Ryggsäck innehållande mat från Hallafoder, snuttefilt och överraskningar

- Första trimningen, med råd om pälsvård

- Full support från oss 

 

 

 

 

© Copyright 2002. All text, grafik och bilder på denna sida är copyrightskyddade och ägs av Stjärnlidens Kennel.