Att köpa valp

Att köpa valp

Aktuell Valpkull      

När man funderar på att köpa en valp är det mycket man behöver tänka på innan. För det första måste man vara medveten om att man kommer att få en ny familjemedlem som man ska ta hand om i 10 till 15 år framöver. Hur ser din familj ut, är du ensam eller finns det fler i familjen som ska ta hand om hunden? Finns det t.ex. hunddagis som du kan lämna hunden på om den måste vara ensam flera timmar i sträck, eller har du möjlighet att ha hunden med på jobbet? Det är också viktigt att man noga tänker igenom vilken typ av hund som passar en. Tycker man om att vara ute, är aktiv och vill ständigt ha något att göra, eller är man den mer stillsamma typen som är mest inne och tycker om stillsamma promenader. Planera noga och läs mycket om de raser som du tänkt på innan du bestämmer dig.


Kontakta gärna de olika uppfödarna och bilda dig din egen uppfattning om vilken uppfödare som du kan trivas med.

 

Vill du veta mer om föräldrarna kan du gå in på SKK:s hunddata och söka på hundens namn eller registreringsnummer

 

Skall du köpa en Jack Russell Terrier (JRT) så läs nog genom nedanstående info först. Köper du en oregistrerad JRT är det som om du skulle köpa en blandrashund. Att köpa JRT idag kan vara svårt för det finns de som är SKK-registrerade, samt ett stort utbud på oregistrerade dvs ”blandraser”. OBS! att registrera i SJV (Svenska Jordbruksverket) endast är ett ägarregister och inte är detsamma som en registrerad / stambokförd hund i SKK (Svenska Kennelklubben). Det är endast hundar registrerade i SKK som räknas som renrasiga.

 

Ett valpköp ska vara genomtänkt och välplanerat, man ska inte göra några impulsköp. Informera dig noga om rasen. Passar den dig och din livsstil? Skaffa gärna referenser på uppfödare. Ställ höga krav på uppfödaren. Be att få träffa valpens föräldrar om det går. Skaffa den valp, som har dom bästa förutsättningarna att bli den vuxna hund som du vill ha.

Om du sedan går valpkurs och fortsätter att ta till dig alla råd du får av erfarna hundmänniskor, kommer du med största sannolikhet att få den hund som du från början drömde om.

Hos oss, får du en valp som är:

 


- Uppfödd i hemmiljö

- Registrerad i SKK

- Regelbundet avmaskad

- ID-märkt (chipsmärkt)

- Vaccinerad

- Veterinärbesiktigad

- Dolda Felförsäkrad hos oss i 3 år i

  Moderna djurförsäkringar

 

Med valpen följer:

- Registreringsbevis, stamtavla, veterinärintyg

- SKK,s köpekontrakt

- Pärm med foton, skötsel- och inlärningsråd

- Väska innehållande valpmat, träningsgodis,

  tuggben m.m. från Essential,

- Koppel, snuttefilt och överraskningar

- Första trimningen när valpen är runt

  5-6 månader, med råd om pälsvård

- Livslång support från oss 

© Copyright 2002. All text, grafik och bilder på denna sida är copyrightskyddade och ägs av Stjärnlidens Kennel.