Nyheter

Nyheter    

2024-06-17

Nu väntar vi med spänning. Jolly börjar bli ganska tjock och lite trött. 8 juli är det beräknat till. Bara två veckor efter att de andra valparna har flyttat.

2024-06-11

Valparna växer och nu är de små busungar. Det är pigga och glada valpar som leker och busar mycket, både inne och ute, med varandra. Vi har båda kullarna och deras mammor tillsammans. Ibland får de vara i sina egna valprum, när de inte springer runt i köket. Det finns nya bilder som ni hittar i Aktuella Valpkullar.

2024-06-08

Den här lördagen var vi i Vänersborg på utställning. Med oss hade vi "Uffe" Stjärnlidens Upsíde Down, "Astor" Sveduddens Astor Af Dacke och "Viola" Stjärnlidens Raw Beauty som vi samäger med Åsa Eriksson och Per Arne Larsson. Utställningen var inne på Vänersborgs Arena, vilket var skönt eftersom det regnade den här dagen.

Uffe fick excellent och blev 4-e placerad i juniorklassen. Astor fick Excellent och blev 2-a placerad i unghundsklassen. Viola fick Very Good och blev 2-a placerad i tikarnas unghundsklass.

Kerstin Åkesson Östberg var där och ställde ut sin "Hedda" Stjärnlidens You Rase Me Up i valpklass tikar och fick Hederspris och blev BIR (Bästa Valp i rasen) Grattis Kerstin.

2024-05-27

På onsdag blir valparna 4 veckor gamla. De har lämnat valplådan och leker nu med varandra i valprummet. De äter köttfärs som tillskott och de har fått en avmaskning.

Idag var de ute för första gången och gräset och fågelsången var väldigt spännande. På deras valpsidor hittar ni nya bilder på valparna. Se dom här i Aktuella Valpbilder

2024-05-27

Den här helgen var det tre dagars utställning i vackra Ronneby Brunnspark. Vi åkte dit med Astor (Sveduddens Astor Af Dacke), Uffe (Stjärnlidens Upside Down) och Viola (Stjärnlidens Raw Beauty)

Det blev lite blandade resultat. På fredag fick alla tre Excellent av domare Anette Edlander. På lördag fick Uffe och Viola Excellent och Astor Very Good av domare Marie Mc Nally, Irland. På söndag fick Viola Excellent med CK (championkvalitet) Astor Excellent och Uffe Very Good av domare Laura Cox, Irland.

Vi var väldigt nöjda med resultaten, särskilt med lilla Viola som fick sitt första Excellent med CK.

2024-05-19

Nu är hon Internationell Champion vår "Alma" Stjärnlidens Molly Moon som vi samäger med Annie Wernman. Annie åkte till Gimo på Internationell Utställning och här blev Alma BIR (Bäst i rasen) fick CERT och blev därmed Svensk utställningschampion. Hon fick CACIB och blev då också Internationell Utställningschampion. Hennes titlar nu är Slovakisk and Tjeckisk junior champion

Svensk, Slovakisk and Slovensk champion

International beauty champion med 9 CACIB i 4 olika länder (inväntar godkännande från FCI)

2024-05-15

Valparna växer och mår gott. De har nu öppnat sina ögon lite grann och börjar krypa omkring lite. Vi har nya bilder på valparna nu. Se Hazyles valpar här i Hazyles valpkull.

och Lizas valpar kan ni se här i Lizas valpkull

2024-05-06

Vi har parat "Jolly" Stjärnlidens Uptown Judy med "Buckie" Whistlewood´s Stuck In The Middle. Nu väntar vi med spänning på hur det går. Bild på Buckie kommer snart

2024-05-01

Vi har nu fått valpar. Både Hazyle och Liza födde sina valpar 1 maj 2024. Liza fick 3 valpar, en tik och två hanar. Dessa blir släthåriga och Hazyle fick 4 valpar, 3 tikar och 1 hane.

Båda mammorna och deras valpar mår bra. Se de första bilderna på valparna i Aktuella valpkullar.

2024-04-17

Både Hazyle och Liza är med valpar.

Hazyle är beräknad till 30/4 och Liza är beräknad till 3/5 2024. Nu hoppas vi att allt kommer att gå bra. Liza kommer att få enbart släthåriga valpar.

Vi tar nu emot intresseanmälningar till dessa valpar på  info@stjarnliden.se 

2024-04-10

Alla Zallys valpar har flyttat till sina nya hem och har etablerat sig fint. Här är ganska tomt nu, men nästa vecka hämtar jag hem två fodertikar som kommer att få valpar i slutet av april början av maj.


Här kommer en presentation av familjerna som nu är stolta ägare av en Jack Russell från Stjärnlidens Kennel.

Sickan (Stjärnlidens Sky Zone) bor närmast oss hos Britt-Marie Stening i Mölndal. Greta (Stjärnlidens Love And Zippy) bor hos Ewa och Hans Thibaud Bruch i Grebbestad och i Spanien på vinterhalvåret.

Sigge (Stjärnlidens Znick Znack) bor hos familjen Annika Kasthed och Magnus Grass med barn i Björnlunda och Ove (Stjärnlidens Zip Line) bor hos familjen Hanna Cronström och Fredrik Andersson men sina två barn i Råå.

Vi önskar familjerna stort lycka till med era nya familjemedlemmar.

2024-03-17

"Jackpot" SE UCH PL CH Stjärnlidens Jackpot har flyttat till Getinge. Han får nu all uppmärksamhet som ensamhund med sköna skogspromenader. Ett härligt pensionärsliv.

Zallys valpar ska snart flytta. Det blir veterinärbesiktning i morgon. Vi har lagt in nya bilder på valparna, tagna när de är 7 ½ vecka gamla. Se dom här i Zallys valpkull

2024-03-08

Vi har parat "Hazyle" Stjärnlidens Lay Lady Lay med "Niko" SE UCH Kaszavölgyi-Furge Niko och "Liza" HM-Bojs Miss Lee med "Spike" Stjärnlidens Jokerman.

Vi hoppas allt går bra och att vi får valpar runt månadsskiftet april-maj 2024

        Hazyle (Stjärnlidens Lay Lady Lay)                Niko (SE UCH Kaszavölgyi-Furge Niko                                Lisa (HM-Bojs MISS Lee)                                                        Spike (Stjärnlidens Jokerman)

2024-02-25

Tyvärr blev det inga valpar mellan Daisy och Jasas. Vi försöker med nästa tik som kommer i löp.

2024-02-18

Vi har haft årsmöte i Jack Russell Klubben. Det var lugnt möte och några nya medlemmar blev invalda i styrelsen. Ida Fridell fick Agrias ungdomsstipendie för sitt jobb med "My" Stjärnlidens Party Girl.

Stort Grattis Ida.

Efter årsmötet hade vi ett uppfödarmöte, där vi kom överens om att lägga ut en hälsoenkät på Jack Russell Klubbens hemsida där ägare till SKK registrerade Jack Rusell Terrier kan svara på frågor om sina hundars hälsa. Vi får då ett underlag som beskriver rasens hälsostatus.

2024-02-12

Alla Zallys valpar är nu bokade. Är ni intresserad av valp i nästa kull är ni välkomna att höra av er till oss.

Ni kan ändå följa valparnas utveckling, då jag kommer att lägga in bilder på deras sida här med jämna mellanrum.

2024-01-23

Idag födde Zally sina valpar. Det blev två tikar och två hanar. Både valpar och mor mår bra. De har nu fått en egen sida där ni kan följa dom med bilder

i Aktuella valpkullar - Zallys valpkull           Valparna blir leveransklara 19 mars 2024

2024-01-14

Nordens största hundutställning, My Dog i Göteborg, var lite senare i år, men ändå fullt med folk. Vi hade en rasmonter som vanligt och den var mycket välbesökt.

Vi började bygga montern på onsdagen och sedan var det fyra dagar från morgon till kväll. Huvudansvarig för montern var Kerstin Svensson HM-Bojs Kennel och vi på Stjärnliden hjälpte till.


En stor begivenhet var Hundakademins teater på stora scenen. I år spelade hundarna med sina förare Snövit och de sju dvärgarna. "Frank" Stjärnlidens Forest Gump var återigen med.

Han är en riktig Stjärna, såå duktig.

2023-12-20

Vi har parat "Daisy" (Stjärnlidens Lady Lynda) med Jasas (Ramnous Zografou d´Ellas)

Om allt går bra väntar vi valpar runt 20 februari 2024. Valparna blir då leveransklara i mitten av april 2024

Nyhetsarkiv


2013    2014   


2015    2016 


2017    2018


2019    2020


2021    2022


2023

© Copyright 2002. All text, grafik och bilder på denna sida är copyrightskyddade och ägs av Stjärnlidens Kennel.