Nyheter

Nyheter   

2023-09-25

Märtas valpar har nu blivit 3 veckor gamla. De har öppnat sina ögon och tar sina första steg. De börjar busa lite med varandra. En ren fröjd att sitta och titta på dom, man tröttnar aldrig.

Jag har lagt in nya bilder på dom som ni kan se i Märtas valpkull.

2023-09-16

Lite från utställningsfronten. Vi har varit på Öland och sedan vidare till Skåne i Bjuv och Tomelilla. Det är Alma (Stjärnlidens Molly Moon) vi har ställt ut. Hon får bra kritiker med excellent och CK varje gång, placerar sig som 3-e och 4-e och 3-e bästa tik. Vi hoppas på att snart kunna få en 1-a placering, men det går lite trögt, trots dessa fina kritiker och alltid placerad i bästa tikklassen. Vi har i alla fall haft trevliga utflyker till fina utställningsplatser och med trevligt sällskap, så det väger upp.

2023-09-02

Idag fick "Märta" Stjärnlidens Yahtzee och "Ozzie" Ell-Ell`s Sky Is The Limit 4 hanvalpar. Mamma Märta hade en bra förlossning och både mor och hennes fyra valpar mår bra. Ni kan se information och bilder på valpkullen här i Märtas valpkull


2023-08-27

Den här helgen var vi i Backamo, Ljungskile på nationell utställning. Fredagen var Astors dag då han ställdes i Västkustvalpen. Han fick Hederspris och blev BIR (Bäst i Rasen) Sedan blev han BIG 3 (Bäst i gruppen, alla terriertraser). Vi är så stolta över honom.

På söndagen var det SKKs nationella utställning. Här ställde vi Astor igen som fick hederspris och blev BIR även denna dag. Vi stannade inte till gruppfinalen den här helgen.

My (Stjärnlidens Party Girl) kom med sin unga matte Ida Fridell. Ida visade My i unghundsklassen och fick Excellent och blev 2.a i klassen. Hon fick en mycket fin kritik av domare Anette Edlander. Grattis Ida för en fin handling av My.

Annie Wernman visade Alma (Stjärnlidens Molly Moon) i championklassen blev 1,a och fick Excellent med CK och blev sedan 4,e bästa tik. Bra resultat den här helgen.

2023-08-12

Vi har varit på utställning, Ronneby Nordic Show. Astor som nu är 6 månader gammal kunde för första gången visas på utställning. Han fick många intryck av allt som händer på en utställningsplats. Många hundar och människor och tält överallt. Tyvärr blev han påhoppad av en hund som kommit lös, men som tur var tog han det lugnt, vår goa Astor.

Han fick ett Hederspris och blev BIM (Bäst i motsatt kön) valp. Alma som visades i championklassen, vann sin klass med Excellent och CK och blev sedan 4-e bästa tik. Vi är så nöjda med resultaten på våra fina hundar.

"Astor" Sveduddens Astor Af Dacke  Hederspris och BIM i Ronneby                                                                                      

2023-08-04

"Lucky" Stjärnlidens Good Luck Charm är såld till Britt och Bosse Persson i Jönköping. Hon har haft två valpkullar hos oss. Det har blivit några utställningar och när Lucky nu slutat sin utställningskarriär har hon lyckats få ett reserv Cert. Lucky ska nu få vara sällskapshund med ett lugnt och skönt liv hos Britt och Bosse. Vi vet att hon kommer att få det väldigt bra hos dom.

2023-08-01

Vi söker fodervärd till en mycket trevlig hanvalp. Han är nu veterinärbesiktigad utan anmärkning, vaccinerad och chipmärkt. Vi vill att fodervärden är intresserad av att träna valpen för utställning m.m. Vi hjälper till, ställer ut och hälsoundersöker hunden, efter några parningar blir fodervärden ägare av hunden. Vid intresse och för mer information vänligen kontakta oss på tel. 0703 530 300

2023-07-30

Vi har varit på Internationell utställning i Ransäter. Där träffade vi Maria och Ida Fridell med "My" Stjärnlidens Party Girl som vi samäger tillsammans med dom. Jag visade "Alma" Stjärnlidens Molly Moon och Ida visade My. Ett mycket gott resultat blev det. Alma fick Excellent CK ReservCert och blev 3-e bästa tik. My fick Excellent  CK och blev 4-e bästa tik. Ida var så duktig med att visa My så ung och ändå så proffsig. Mycket bra jobbat Ida. Vi stannade inte till terrierutställningen dagen efter, men Maria och Ida var där. Då fick My Excellent. Grattis Ida till fina resultat.

2023-07-26

Alla valpar är nu sålda.

Vi söker en fodervärd till en hanvalp. För mer information vänligen kontakta oss på 0703 530 300 eller på info@stjarnliden.se

2023-07-24

Valparna är nu 7 veckor gamla och snart redo för sina nya hem. Tiden bara rusar fram och vi får passa på att njuta av dessa små sötnosar innan de flyttar. En hane finns kvar att boka och en hane söker vi fodervärd till. Om man är  intresserad av att bli fodervärd är ni välkomna att höra av er till oss, så får ni information om vad det innebär.

Bilderna nedan är på den hane som är till salu. Stjärnlidens Unstoppable Force. En mycket social och pigg valp. Perfekt som sällskapshund eller till agility, rallylydnad m.m.

2023-07-13

Valparna har nu blivit 5 veckor gamla. Mammorna hjälps åt med valparna och det är inte så noga med vilka man matar, när de är ute tillsammans. Vid fint väder leker valparna ute på gården och när det regnar får de vara inne. Våra barnbarn älskar att mysa med valparna liksom valparna älskar att leka med dom. Vi har nya bilder på valparna, som ni kan se här i aktuella valpkullar. I Zallys kull finns två hanvalpar kvar att tinga.

2023-07-06

Vi har uppdaterat några hundsidor. Se dom här  "Alma"  Stjärnlidens Molly Moon   "MY"  Stjärnlidens Party Girl  "Viola"  Stjärnlidens Raw Beauty och "Astor"  Sveduddens Astor Af Dacke som fått en egen sida nu.

2023-07-04

Vi gratulerar Ida Fridell och MY (Stjärnlidens Party Girl) som fick sitt tredje och fjärde kvalificeringsresultat i rallylydnad nybörjare och därmed erövrade titeln RLD N

Ni är så duktiga. Stort Grattis Ida, vilket jobb du lägger ner på My. Så roligt när du jobbar med din hund och lyckas så bra.

2023-06-29

Vi välkomnar ASTOR Sveduddens Astor Af Dacke till Stjärnlidens Kennel. Vi tackar Annika Norrthon, Sveduddens Kennel så mycket för förtroendet att få köpa Astror. Astor har en intressant stamtavla och vi hoppas att han kommer att bli vår nya avelshund nu när Jackpot gått i pension. Astor är en väldigt snygg och trevlig hane på 5 månader och vi ser fram emot hans utveckling till vuxen hane. Det kommer att bli träning och utställningar för honom framöver, vilket vi tycker är väldigt spännande.

2023-06-29

Zallys och Luckys valpar har nu blivit tre veckor gamla. Ögonen har öppnats och de börjar krypa omkring och försöker resa sig upp på vingliga ben. Det är underbart att få följa deras utveckling. Vi har några nya bilder på dom som ni kan se här i aktuella valpkullar.

2023-06-25

Alma (Stjärnlidens Molly Moon) Har varit på Internationell uställning i Brno. Hon tog CERT, CACIB och blev BIR (Bäst i rasen) Sista utställningen i Tjeckien för Alma och Annie, eftersom vår delägare Annie Wernman nu tagit examen och är färdig veterinär. Båda kommer nu tillbaka till Sverige. Så bra jobbat Annie med flera års studier. Hoppas du stannar och jobbar i Sverige. Här är stor brist på veterinärer. Vi gratulerar Annie stort till sin examen och tackar för alla fina framgångar hon haft med Alma på alla utställningar utomlands. 

2023-06-11

Viola - Stjärnlidens Raw Beauty ställde ut i valpklass på Nordic Dog Show i Vänersborg. Hon blev BIR - Bästa valp med mycket fin kritik. Viola samägs av oss tillsammans med Åsa Eriksson och Per-Arne Larsson. Det är per Arne som visar henne. Bra jobbat med henne Åsa och Perra och Stort Grattis till BIR. 

2023-06-09

På nationaldagen den 6 juni födde Zally (Ell-Ell´s Full Hearts) fyra valpar. Det blev en tikvalp och tre hanvalpar.Dagen efter födde Lucky två tikvalpar. Alla mödrar och barn mår bra. Nu ska det bli roligt att följa dessa små sötnosar. Se mer info och bilder på aktuella valpkullar

2023-04-22

Internationell utställning i Slovenien, Maribor dog show + Slovenian terrier show. Här tog "Alma" Stjärnlidens Molly Moon allt. CERT CACIB BIR Klubbvinnare och nytt Championat. Hon är nu förutom Slovakisk utställningschampion även Slovensk utställningschampion. Titlar som läggs till hennes tidigare Tjeckisk juniorchampion och Slovakisk juniorchampion. Hon har nu dessutom 7 CACIB i två olika länder. Vilken hund hon är Alma och så duktig Annie Wernman är. Hon tränar, trimmar och visar henne på utställningar och med vilka resultat, WOW.

2023-04-01

"Alma" Stjärnlidens Molly Moon är nybliven Slovakisk utställnings Champion och Slovakisk Juniorchampion. På två dagar i Bratislava tog hon Cert och Cacib och första dagen blev hon Bim och andra dagen blev hon BIR. Stort grattis Annie Wernman, duktig handler och delägare.

Alma, Annie Wernman och domare Denk Csaba Lazslo

2023-04-15

På inofficiell utställning i Uddevalla deltog "Viola" Stjärnlidens Raw Beauty i valpklass med delägarna Per Anders Larsson och Åsa Eriksson Hon fick fin kritik med Hederspris och 4-e placerad.

I samma klass deltog också "Cindy" Stjärnlidens Soul Seekers, släthårig tik som ägs av Monica Blixt. Hon fick också Hederspris och blev 3-e placerad. Grattis till båda.

Vi kunde inte komma till Uddevalla, så vi anmälde istället "Bruno" Stjärnlidens Moonraker till exteriörbedömning i Mellbystrand. Den var dagen efter Uddevallautställningen.

Bruno fick Excellent av domaren Benny Blidh Von Schedvin.

"Viola" Stjärnlidens Raw Beauty

Viola och Per Anders Larsson

"Bruno" Stjärnlidens Moonraer

2023-03-18

"My" Stjärnlidens Party Girl har nu fått en egen sida. Se den här Stjärnlidens Party Girl

2023-03-14

Både "Alma" Stjärnlidens Molly Moon och "Bruno" Stjärnlidens Moonraker har gjort ögonlysning och patellakontroll. Båda utan anmärkning.

2023-03-04

En sorglig mycket nyhet. Lilla Tova finns inte mer. Hon omkom i en olycka.

2023-02-14

Alla 2022 års nyheter ligger nu i Nyhetsarkivet 2022

2023-02-14

2022 års valpbilder är nu flyttade från aktuella valpkullar till Bildarkiv - Valpbilder 2022

2023-02-09

Överaskande fick vi en tikvalp som nu är 8 veckor. Föräldrarna är Hazyle (Stjärnlidens Lay Lady Lay) och Kim-Ib (Kanix Awesome Flamingo)

Det blev ingen riktig parning och därför trodde vi inte att tiken blivit dräktig. Överaskande nog blev hon tjockare och när vi röntgade henne visade det sig att hon hade en valp i magen.

Innan jul föddes en fin liten tikvalp. Den här valpen kommer att stanna på kenneln. Hon heter Stjärnlidens True Suprice "Tova"

2023-01-04

I år kunde vi äntligen ha vår monter på My Dog igen, efter att My Dog ställts in två år i rad på grund av Corona. My Dog är nordens största hundutställning på Svenska mässan i Göteborg, med massor av aktiviteter, montrar och möjlighet för besökare att ta med egna hundar. Det var roligt att få prata om vår ras med alla intresserade monterbesökare och det var roligt att få ställa ut ett par hundar igen, även om konkurrensen var väldigt stor speciellt från Norge. Det var 38 hundar anmälda. Annie Wernman ställde ut vår Alma (Stjärnlidens Molly Moon) och jag, Lena Lamkén ställde Lucky (Stjärnlidens Good Luck Charm). Alma fick Excellent med CK och blev som bäst 3-e placerad i unghundsklassen. Lucky fick Excellent och blev 4-e placerad i öppna klassen.

Huvudansvarig för montern var i år Kerstin Svensson,

här tillsammans med Alf Svensson.


Nyhetsarkiv


2013    2014   


2015    2016 


2017    2018


2019    2020


2021    2022

Annie Wernman med Alma

© Copyright 2002. All text, grafik och bilder på denna sida är copyrightskyddade och ägs av Stjärnlidens Kennel.