Nyheter


Nyheter   

2020-09-21

Katniss födde idag fyra valpar. Det blev tre hanvalpar och en tikvalp. Allt gick bra och både mor och barn mår bra. Vi kommer att uppdatera med valpbilder med jämna mellanrum.

2020-09-15

Det har hänt lite bland våra foderhundar. Tanana är såld till Annicka och Sture Lundgren i Varberg. Snobben övergår till fodervärden och ägs inte av oss längre och Sydney är såld till sin fodervärd, då hon inte ska gå i avel utan satsa helt på sin agilitykarriär. 

Så nu söker vi nya fodervärdar till de valpar som vi eventuellt funderar på att ta någon valpkull på.


Luna skulle ha parats nu under hösten, men på grund av att corona ökar i Tjekien, får vi senarelägga den parningen och hoppas det blir av till våren 2021 istället.

Annicka och Sture Lundgren med Tanana, som nu kommer att kallas Maja

Lycka till med lilla Maja

2020-09-12

I torsdags åkte Luna (Stjärnlidens Billie Jean) med Fanny till Tjeckien, där Fanny studerar till veterinär. Idag 2 dagar senare åkte dom på utställning i Brno, Tjeckien. Det gick väldigt bra för dom. Luna blev BIM (Bäst i motsatt kön) och fick ett CERT (inteckning till ett championat). Bra jobbat Fanny Wernman och stort Grattis till er.

Nästa vecka åker de till en hane för att para Luna. Se mer om detta här 

2020-09-04

Idag flyttade Molly "Stjärnlidens Jolly Moon Sing" hem till sin nya familj Christer och Ann Persson i Varberg.

Ann och Christer har sedan tidigare två Jack Russlar, en kommer från oss, Morris, som nu hunnit bli 12 år gammal. 

Lycka till med lilla Molly! Hoppas hon inte är på de äldre hundarna alldeles för mycket. Hon har ju lärt upp sig här, då hon var enda valp i sin kull och fick leka med de vuxna hundarna.

2020-08-27

"Molly" Stjärnlidens Jolly Moon Sing, Jollys tikvalp har nu blivit 8 veckor och vi har lagt in lite nya bilder på henne här i Aktuell Valpkull 

Molly är såld och kommer snart att flytta till Varberg

2020-07-29

Vi har parat "Levi" Saxon Hills Wingardium Leviosa med PL CH SE UCH "Jackpot" Stjärnlidens Jackpot

Om allt går bra hoppas vi få valpar i slutet av september, med leverans i slutet av november


"Levi" Saxon Hills Wingardium Leviosa      (bild felicia Fogelholm)

2020-07-24

Vi har parat "Katniss" Stjärnlidens One Love Miss October med "Morris" Stjärnlidens Matrix Mayor

Om allt går bra hoppas vi få valpar i mitten av september, med leverans i mitten av november

2020-07-01

Jolly (Stjärnlidens Upown Judy) födde idag en tikvalp. Både mor och barn mår bra. Se bilder på valpen här i Jollys valpkull

2020-05-29

Ett annorlunda sätt har det varit i år att lämna ut valparna till sina familjer på grund av coronapandemin. Inget fika och mys tillsammans som vi brukar, utan bara samtal på håll. Vi har haft mycket mailkontakt och vi har skickat bilder på valparna varje vecka, men man saknade den där nära kontakten och att familjerna får komma och hälsa på sina valpar innan de får flytta hem. Vi hoppas  att alla tycker det har fungerat bra ändå. Vi glömde helt bort att ta kort på de två sista familjerna, som hämtade sina valpar när skollovet började. 


Fyra av Fliza och Joz valpar flyttade till sina nya familjer 29 och 30 maj. Först ut att flytta hem till sin familj var Sverre som flyttade hem till Carolina Aagaard och Robert Lassila i Västra Frölunda. Barnen väntade otåligt utanför vid bilen.


Inte lång stund efter att Sverre åkt, var det Mollys tur att flytta hem till sin familj. Hon flyttade till Kullavik till Jim och Frida Alfredsson Jensen och deras barn. 


Sist ut den här dagen var Otis. Han flyttade hem till Jonas och Fredrika Klare´n och deras barn i Västra Frölunda. Otis blir granne med Sverre.

 

Nästa dag flyttade lilla Molly till sin familj hem till Kirsten och Stefan Norgren i Frillesås. 


Enzo och Lexie fick besök av sina familjer, men stannade här tills sommarlovet börjar.

Enzo flyttade sedan hem till familjen Henkelman i Lerum och Lexie flyttade hem till familj Bergman i Bollebygd. Den här dagen glömde vi helt bort att fotografera familjerna med valpen.


Vi önskar alla familjerna Stort Lycka till med sina valpar.

2020-05-15

Nu har valparna blivit 6 veckor och de leker mycket med varandra. Allt är roligt och de är nyfikna på allt runt dom, både inne och ute. Mamma Flisa försöker nu vänja av dom från att dia och det är inte så ofta dom får mat av henne nu. Som tur är kommer matte eller husse med god mat som dom äter med god aptit.

Nya valpbilder kan ni se i Aktuell Valpkull.

2020-04-28

Idag parade vi Jolly med Isaac. Om nu allt går bra med den parningen, beräknar vi att få valpar runt 30 juni. I så fall kommer valparna att vara leveransklara runt 25 augusti. Se mer under Valpar

2020-04-24

Flisas valpar har nu blivit tre veckor gamla och de har fått komma ut i solen en liten stund. Nu rör dom på sig mycket och undersöker allt omkring. Sätter jag mig ner, så har jag snart ett fång valpar i knäet. De är helt underbara. Nya bilder finns på dom nu i Aktuell Valpkull.

2020-04-11

Här kommer ett knippe påskliljor. Flisas valpar är nu en vecka gamla och växer bra.


2020-04-02

Flisa fick idag sex valpar. Det blev tre hanvalpar och tre tikvalpar.Allt gick väldigt bra med förlossningen och både mamma och valpar mår bra. På aktuell valpkull kan ni se blilder på valparna.

Intresset för dessa valpar är stort och alla valparna är nu bokade.

2020-03-04

"Tanana" Stjärnlidens Lost My Heart kommer att bo som foderhund hos familj Henriksson i Åsa. Familjen har tidigare haft Diva som foderhund, men nu äger dom Diva.

Tanana fick följa med sin mamma hem och jag vet att hon kommer att få det väldigt bra där.

Tanana

Michelle och Tanana

Joselita och Diva

2020-02-17

Nu har alla valparna flyttat till sina nya familjer. Först ut var "Tanana" som följde med mamma Diva, där hon kommer att bo som foderhund hos familj Michael Henriksson här i Åsa. Diva ägs nu av familjen. Dagen efter var det "Windy" Stjärnlidens High Gear som flyttade till Mölndal. Sedan var det "Boss" Stjärnlidens High Lord och "Tikko" Stjärnlidens High Spots tur. Boss flyttade till Näset i Göteborg och Tikko till Alingsås. Dagen efter flyttade "Enzo" Stjärnlidens High Level Design till Onsala och i lördags flyttade "Barbro" hem till Mölndal och idag flyttade "Franke" hem till Limhamn.


Windy med Binh Phan och Thanh Nguyen, Mölndal

Enzo med familj Linnlökken i Onsala

Boss med familj Wennerström på Näset i Göteborg

Barbro med Sally Lundell och Stipe Grgic i Mölndal

Tikko med Thomas Johansson i Alingsås

 Franke med familj Jensfelt i Limhamn

2020-01-31

Vi har parat "Flisa" Stjärnlidens Crazy Mama med "Joz" Fireball Ann Puzzle. Om allt går bra kommer vi att få släthåriga valpar runt 3 april och med leveransdatum tidigast i början av juni.

Är ni intresserad av en släthårig valp är ni välkomna att kontakta oss

2020-01-27

Alla Nyheter från 2019 ligger nu i NyhetsarkivetNyhetsarkiv


2013    2014   


2015    2016 


2017    2018


2019

2020-01-26

"Flisa" Stjärnlidens Crazy Mama och "Luna" Stjärnlidens Billie Jean har fått egna sidor. Ni kan klicka på Stjärnlidens Crazy Mama och Stjärnlidens Billie Jean för att se dem.

2020-01-25

Jack Russell Klubbens 10 i Topp listor för 2019 är klara. På topplistan för agility och agility/hopp finns flera Stjärnlidenhundar med. Jag är väldigt stolt när mina uppfödningar visar framfötterna på tävlingsbanorna, men utan sina duktiga förare hade det inte blivit några resultat.

Stort Grattis Anna-Karin Lindgart - Paxon, Kerstin Svensson - Otto, Helene Söderström - Sally, och Linda Everdeen - Sydney

2-a plac agility xsmall + 2-a plac agility/hopp xsmall

Kerstin Svensson - Otto

3-e plac agility xsmall + 3-e plac agility/hopp xsmall

Helene Söderström - Sally

4-e plac agility/hopp Xsmall

Linda Everdeen - Sydney

1-a plats agility small + 3-e plac agility/Hopp small, Anna-Karin Lingart - Paxon

2020-01-24

Divas valpar har blivit 6 veckor gamla och de får nu komma ut korta stunder, hur lång tid beror på vädret. Det är mycket nytt för valparna och de undersöker varje grässtrå. De springer och busar och har väldigt roligt. På valpsidan finns nya bilder valparna. Alla valparna har fått ett tilltalsnamn så nu kallar vi på dom med deras namn.

2020-01-12

Alla Divas valpar är sålda. Vi kommer ändå att lägga upp nya bilder på dom, efterhand som dom växer, här i Aktuell Valpkull


Vi har nu bestämt vilken hane vi kommer att para "Jolly" Stjärnlidens Uptown Judy med. Det blir SE UCH Goldsand Isaac Newton, så nu väntar vi bara på att Jolly ska bli redo.

Isaac

Jolly

2020-01-10

Trettondagshelgen varje år pågår Nordens största hundfest, My Dog på mässan  i Göteborg. Här finns ett stort utbud av hundartiklar att köpa och många aktiviteter som man kan prova på, som nosework, agility m.m. Många intressanta uppvisningar och föredrag i fyra dagar. Rasmontrar där man kan fråga allt om olika raser och Internationella utställningar. Alla kan köpa biljett också till sina egna  hundar, som får följa med på mässan.

Jack Russell Klubben hade en rasmonter där och många av våra valpköpare hjälpte till att hålla montern bemannad och prata med besökare om vår underbara ras. Tack alla för hjälpen.


Vi ställde ut "Zally" Ell-Ell´s Full Hearts och "Maja" Suspecial´s Madame Joy på söndagen. Båda fick Excellent med CK. Maja vann öppna tikklassen och "Alma" Stjärnlidens Sin Cera blev två med Excellent och CK. Grattis Kerstin Åkesson, ägare och handler.  Grattis också till Christel Högberg Lundberg med "Happie" Stjärnlidens Pebble Charm som fick Excellent med CK och vann öppna klassen på lördagen.

Zally blev tvåa i juniorklassen och sedan fjärde bästa tik. Vi är så nöjda med dagarna i montern och på utställningen.


Maja 

Nyhetsarkiv


2013      2014 


2015      2016


2017      2018


2019

Zally

Alma

© Copyright 2002. All text, grafik och bilder på denna sida är copyrightskyddade och ägs av Stjärnlidens Kennel.