Nyheter

Nyheter   

2021-07-29

Vi har lagt in nya valpbilder på båda kullarna. Ni kan se dom här i Zally valpkull och här i Lunas valpkull

Alla valparna är sålda.

2021-07-04

Det är inte så lätt att planera valpkullar. Man berättar att något är på gång och alla på intresselistan hoppas förstås att de ska bli erbjuden en valp. Många väntar tålmodigt på sin valp och det ger naturligtvis utdelning, så småningom. Nu är det så att två förväntade valpkullar under sensommaren blev det inget av. Varken Levi eller Jolly blev dräktiga. Den här sommaren blev det två valpkullar. Zally som fick två valpar och Luna som fick fem. Nästa tik vi väntar på är Lucky som ska paras när hon löper och om allt går bra där blir det valpar någon gång under hösten/vintern 2021

2021-06-18

Luna fick 5 hanvalpar den 18 juni. Förlossningen gick väldigt smidigt och alla valparna är välmående. Luna är en duktig mamma och sköter om dom väl.

Bilder och information om valparna kan ni hitta här i Lunas valpkull

2021-06-07

Den 28 maj födde Zally sina valpar. Det blev en tikvalp och en hanvalp. Alla mår bra och valparna växer och verkar väldigt nöjda. Zally är en omtänksam mamma och har fortfarande lite svårt att lämna dom, när hon ska rastas.Bilder på valparna kan ni se här i Zallys valpkull

I lördags hämtade jag Luna hos fodervärden. Hon har lite mer än två veckor på sig att vänja sig vid sitt tillfälliga hem. Luna är född här och när hon kom tillbaka hit, var det som hennes andra hem. Inget var nytt, allt kände hon igen, så hon kom snabbt in i våra rutiner och välkomnades glatt av våra andra hundar. Lunas födsel är beräknad till 20 juni.

2021-05-22

Vi har nu parat Jolly (Stjärnlidens Uptown Judy) med Enzo (Ariko Koyu Striker) Om allt går bra den här gången för Jolly, kommer hon att få valpar i slutet av juli.

Vi har gjort ett ultraljud på Luna (Stjärnlidens Billie Jean) och nu vet vi att hon är dräktig.

2021-05-15

Zally har varit hos veterinären för ett ultraljud. Två valpar kunde man se i magen. Hon är ganska tjock, så det kan eventuellt vara någon som låg osynligt bakom, men det får vi se när valparan föds. Zallys födsel är beräknad runt 1 juni. 

Luna har visat tecken på att hon är dräktig. Hon kommer att få göra ett ultraljud nästa vecka. Beräknad valpning runt 20 juni.

Levi (Saxonhill´s Wingardium Leviosa) fick en lyckad parning med med Enzo (Ariko Koyu Striker) Här förväntas valpar runt 10 juli.

Jolly som inte fick några valpar vid årsskiftet kommer vi att para med Enzo nästa vecka. Vi hoppas på en lyckad parning den här gången.

Om nu allt går väl kommer vi att ha valpkullar under juni - augusti.

"Levi" Saxonhill´s Wingardium Leviosa

2021-04-25

Vi har lite nyheter på valpfronten. "Luna" Stjärnlidens Billie Jean har parats med "Gambler" Gläfsebos Gambler Om allt går bra med den parningen förväntar vi oss valpar runt 20 juni.

Zally som är parad med Jackpot kommer vi att göra ett ultrajlud på v 18 Har hon valpar föds dom runt 1 juni

Vi kommer att para "Levi" Saxon Hills Wingardium Leviosa. Detta återkommer jag med senare.

2021-04-15

Vi gratulerar Camilla Lindahl Hansson som var på exteriörbedömning i Vänersborg med "Pixie" Stjärnlidens Witchy Woman där hon fick Excellent av domaren

2021-03-30

Vi har parat Zally (Ell-Ell´s Full Hearts) med Jackpot (Stjärnlidens Jackpot). Vi försökte göra en parning mellan Zally och Enzo men det blev inget, därför tog vi Jackpot i stället som vi hade som reserv.

Nu väntar vi några veckor och ser om hon blivit dräktig

Jackpot

Zally

2021-03-25

Enzo (Ariko Koyu Striker) har varit hos veterinären och kollat ögon och patella. Allt var utan anmärkning.

Zally löper nu och vi kommer att para henne med Enzo

2021-01-27

Nu har vi bestämt vilken hane vi kommer att para "Luna" Stjärnlidens Billie Jean med. Det blir "Gambler" Gläfsebo´s Gambler som ägs av Saltisgårdens Kennel. Han är utställd med R-CERT och importerad från Norge av Saltisgården. I stamtavlan har han linjer från Saltisgården och även från oss. Se information i Planerade valpkullar

2021-01-26

Vi har idag gjort en ultraljudsundersökning på Jolly, då vi mistänkte att hon inte blivit dräktig. Våra misstankar visade sig vara korrekta. Jolly är inte med valpar och vi kommer inte att göra någon ny parning med Isaac. När Jolly löper nästa gång gör vi ett nytt försök att para henne och vi återkommer senare med vilken hane vi kommer att använda.


På grund av Pandemin blir det återigen ingen parning mellan Luna och Merphy eftersom Merphy bor i Tjeckien. Vi har nu planer på att para Luna här i Sverige istället och även här återkommer senare med vilken hane vi bestämmer oss för att använda.

2021-01-04

Först vill vi önska alla ett riktigt Gott 2021 och hoppas allt ska återgå till det normala snart. Här på kenneln längtar vi till att få åka på utställningar igen och att snart kunna få träffa familj, vänner och valpköpare här hemma.

Det som har hänt i december, var att vi parade Jolly med Isaac och nu hoppas vi på valpar i februari 2021.

Valpbilderna efter Katniss och Levi har nu lagts i bildarkivet-valpbilder  2020.

"Isaac" Goldsand´s Isaac Newton

2021-01-26

Alla Nyheter från 2020 ligger nu i NyhetsarkivetNyhetsarkiv


2013    2014   


2015    2016 


2017    2018


2019    2020

© Copyright 2002. All text, grafik och bilder på denna sida är copyrightskyddade och ägs av Stjärnlidens Kennel.