Nyhetsarkiv-2013

Nyhetsarkiv  2013  

2013-01-01

Chili och Whiskeys valpar är nu tre veckor gamla och ögonen har öppnats. De börjar krypa omkring lite grand om än lite vingligt. 

Vi har nu uppdaterat med nya bilder på valparna och ni kan se dom här på Chilis sida under Aktuell Valpkull.

2013-01-02

Idag fick Yanna (Stjärnlidens Yowah Nuts Opal) två valpar. Det blev en tikvalp och en hanvalp. Pappa är Picasso (Ell-Ell´s Picture This).

Se bilder på valparna på Yannas sida under Akuell Valpkull.

2013-01-09

Idag fick Bess (Ell-Ell´s Casual Fiasko) fyra valpar. En liten tikvalp och tre hanvalpar. Pappan är Whiskey (Stjärnlidens Man Up To Date).

Se bilder på valparna på Bess sida under Akuell Valpkull.

2013-01-11

Vi har uppdaterat med nya bilder på valparna. Chilis valpar när de är 4½ veckpor gamla och Yannas valpar när de är 1½ vecka. 

Se bilderna under Aktuell Valpkull.

2013-02-02

Vi har nu uppdaterat sidan med nya valpbilder. Chilis valpar är nu 7 veckor, Yannas valpar är 4 veckor och Bess valpar är 3 veckor gamla.

2013-02-03

Vi har nu lagt alla nyheter från 2012 i arkivet.

2013-02-07

Coco har idag flyttat  hem till sin nya familj i Åre. Vi önskar både Coco och hennes familj lycka till.

2013-02-09

Noelle har nu flyttat till sin nya familj i Skogaholm. Vi önskar Noelle och hennes familj lycka till.

2013-02-12

Stella och Ricki flyttade idag till sina nya familjer. Vi önskar både Stella och Ricki och deras familjer lycka till.

2013-02-12

Vi har nu flyttat bilderna på Chilis valpar till Bildarkivet Valpbilder 2013

2013-02-14

Alla Chilis valpar har nu flyttat. De två sista flyttade idag, Milou till Falkenberg och Miles till Kållered. Vi önskar både Milou och Miles och deras nya familjer lycka till.

2013-02-14

Tråkigt nog fick Ricki flytta hem till oss igen, eftersom sonen i familjen blev allergisk. Ricki letar nu efter ett nytt hem, som han kan få komma till.

Ni kan gå in på Rickis egen sida för att titta på bilder. Är ni intresserade av Ricki, kan ni höra av er till oss.

2013-02-16

Vi har varit på Jack Russell Klubbens årsmöte. "Jack" Svensk agility Champion och agilityHopp Champion Stjärnlidens Uncanny Jack fick mottaga pris

som årets Jack Russell Terrier i både agility och agility-Hopp. Grattis Marie Mårtensson och Jack för era stora prestationer.

2013-02-17

Valpen "Ricki" Stjärnlidens Decuple Dynamaster är nu reserverad. Han kommer att kallas Otto.

2013-02-19

Idag flyttade Ricki, som numera heter Otto, till sin nya familj i Onsala. Vi önskar Otto och hans familj lycka till.

2013-02-19

Anne Larsson efterlyser kontakt med någon/ra ur Miles syskonkull (Chili-Whiskey) Se info i gästboken!

 2013-03-02

Alla valpar är nu sålda.

2013-03-11

Kassi (Stjärnlidens Jack Kassiopeia) och Otto (Stjärnlidens Jack Othello) som ägs av och bor på HM-Bojs Kennel, har fått 4 valpar, 3 tikar och en hane.

Vid intresse av en valp går det bra att kontakta HM-Bojs kennel. Otto delägs av oss på Stjärnlidens Kennel.

2013-03-17

Idag var vi i Älmhult på årets första agilitytävling. Det var en inofficiell tävling och blev en bra träning inför årets tävlingssäsong.

Det var ca 40 starter i öppna klassen och där blev Ozzy 4:a, Whiskey 6:a och Chili 7:a så vi var nöjda med våra hundar.

2013-05-01

Idag hade Svesgård i Kungsbacka sitt årliga kosläpp. Det var en enormt stor tillställning, 10 000 åskådare kom dit. Man hade många aktiviteter för barnen bland

annat ponnyridning. Det fanns också uppvisningar av veterantraktorer, westernridning och agility. Kungsbacka brukshundsklubb höll i agilityn och vi Anders med

Whiskey och Lena med Ozzy tillsammans med 11 andra ekipage hjälpte till med detta. Åskådarna kunde rösta på den charmigaste agilityhunden och vår Ozzy

vann detta. Priset var en lagrad Cheddar på 2½ kg. Mums säger vi som älskar ost.

bild på kosläppet från Svesgårds facebook sida

bild på Ozzy från Svesgårds facebook sida

2013-05-05

Vi åkte till Lund den här dagen för att tävla Agility. Ozzy (Bushwack´s Aussie Melbourne), Whiskey (Stjärnlidens Man Up To Date) och Chili (Stjärnlidens Victory Charm) skulle tävla. Chili hade börjat löpa veckan innan och det gjorde att hon inte var intresserad av att hoppa utan bara nosade för att kolla vilka som hade varit inne på banan. Jag lyfte av henne från banan och bestämde att hon inte skulle tävla mer förrän löpet var över. Killarna, Ozzy och Whiskey som hade åkt bil bredvid löptiken, skötte sig utmärkt ändå. Whiskey tog sin första pinne i hoppklass 1. Han blev 7:a bland 43 startande

och Ozzy som tävlade i öppna hoppklassen tog en hedrande 3:e plats bland 60 startande.

 Whiskey tog sin första pinne i hoppklass 1     

Ozzy tävlade i öppna hoppklassen tog en hedrande 3:e plats

2013-05-12

På Terrierklubbens nationella utställning i Tånga Hed visade vi Ebbot (Stjärnlidens Enchanter Ebbot )i valpklassen 4-6 månader. Handler var Marita Nilsson som Ebbot bor hos. Ebbot är bara 4 månader och detta var hans första utställning. Han blev tredje bästa valp. Därefter visade vi Poppy (Saltisgårdens Icona Pop) i valpklass 6-9 månader. Poppy är nu 7 månader gammal och det här var hennes första utställning. Hon vann sin klass och i konkurrensklassen mot hanvalpen vann hon igen och blev BIR (bäst i rasen) handler var Anders. Anders visade också Cajsa (Stjärnlidens Lucky´s Dream Catch) i juniorklassen. Cajsa som är 14 månader gammal började träna agility i mars. Hon hade svårt att förstå varför hon skulle gå fint i koppel och inte få springa runt och hoppa. Anders fick fullt upp att göra med lilla Cajsa. Hon blev tredje bästa tik i juniorklassen med ett Very Good i omdöme. Vi är nöjda med resultatet eftersom detta var årets första utställning för oss.

 "Poppy" Saltisgårdens Icona Pop BIR valp 6-9 månader

2013-08-11

Vi var i Askersund på utställning med Poppy, Chili och Whiskey.

Regnet öste ner, men det är bara vi som tycker det är jobbigt inte våra hundar.

Det gick väldigt bra, Whiskey (Stjärnlidens Man Up To Date) var först ut. Han fick Excellent med CK och blev 2:a bästa hanhund efter en championhane, vilket resulterade i att Whiskey fick Certet. Han har nu två CERT (ett kvar till Championat). Därefter var det Poppys (Saltisgårdens Icona Pop) tur. Hon fick Excellent och blev 2:a bästa juniortik. Sedan skulle Chili (Stjärnlidens Victory Charm) in i ringen. Hon fick Excellent, CK och blev bästa tik med Cert. Detta var också Chilis andra CERT. I konkurrens med bästa hane vann Chili och blev BIR (Bäst I Rasen) Domare var Kurt Nilsson.

Klockan var nu mycket, regnet öste som sagt ner och vi hade lång väg hem, så vi stannade inte till gruppfinalerna.

Raaw Commander In Chief BIM / BOS   -    Stjärnlidens Victory Charm Cert och BIR / BOB

Poppy (Saltisgårdens Icona Pop) Excellent 2:a bästa juniortik Chili (Stjärnlidens Victory Charm) CERT och BIR

Whiskey (Stjärnlidens Man Up To Date) Excellent CK 2:a bästa hane med Cert

På väg hem fick vi veta att Otto (Stjärnlidens Jack Othello) som vi samäger med HM-Bojs Kennel, tävlade i Nygård med Affe och Kerstin Svensson och hade plockat sin tredje pinne i agilityklass 2. Han har därmed gått upp i klass 3 även i agilityklassen. Han tävlar redan i klass 3 i hoppklassen. Grattis Kerstin och Affe.

2013-08-18

Den här helgen var det agilitytävlingar på vår hemmaplan, Kungsbacka Brukshundsklubb. Whiskey tog på lördagen sin tredje pinne i hoppklass 1 med Anders som förare och flyttades upp till hoppklass 2. På söndagen tävlade dom i hoppklass 2 och gick dubbelnolla, men tiden räckte inte riktigt till för en pinne den här gången. Chili (Stjärnlidens Victory Charm) tävlade också med Lena. Det gick så snabbt och bra, men tyvärr råkade Chili mot slutet av banan hitta fel tunnelingång, så det blev en disk. Matte var jättenöjd med hennes lopp ändå.

Whiskey (Stjärnlidens Man Up To Date) och Anders Lamkén    

Agilitytävlingar på Kungsbacka Brukshundsklubb

2013-08-24

Idag var det Nationell Utställning i Backamo. Vi var där med Poppy och Ebbot. Ebbot som nu blivit 8 månader visades av hans fodervärd Marita Nilsson. Han blev 2:a bästa hanvalp. Poppy (11 månader och junior)som visades av Lena fick excellent med CK i bedömning, blev bästa tik och fick sitt första CERT. I konkurrens mot bästa hane blev hon BIM.

Ebbot (Stjärnlidens Enchanter Ebbot) med Marita Nilsson 

Poppy bästa tik    

Poppy (Saltisgårdens Icona Pop) med Lena Lamkén

Ell-Ell's Fabulous Findus BIR, CERT - Saltisgårdens Icona Pop BIM, CERT

2013-11-16

Whiskey och Anders tävlar agility i Varberg och plockar en pinne med sitt fina dubbelnollade lopp och en fjärdeplacering.

2013-12-10

Vi letar efter ett bra hem till Ozzy. Han är en, pigg och glad hane på 11 år och har mycket kvar att ge. Han är svensk utställningschampion, tävlar fortfarande i elitklassen i agility och bara älskar det. 

Han skulle kunna bli en superbra läromästare, för den som skulle vilja prova på agility.

Ozzy har tränat lydnad och han är mycket lyhörd. Han kan springa lös och kommer direkt på inkallning. Han kan också en hel del trick.

Ozzy används inte i avel mer och behöver nu komma ifrån alla löpatikar här hemma och få lite lugn och ro. Han behöver slippa stressen av att vår andra hane numera tagit över hans plats i avelsarbetet. 

Inne är Ozzy en riktig "mys hund" Han älskar att ligga i knäet och mysa. Om han får lov, ligger han gärna i sängen och helst under täcket med huvudet på mattes arm.

Helst vill vi att Ozzy får komma till en gård eller till ett äldre par på landet, men det viktigaste för oss är ett hem där man har tid för Ozzy och kan ge honom mycket kärlek. Vi vill inte ha någon ersättning, men helst ha fortsatt kontakt, så vi vet att han mår bra.

Är du intresserad eller känner du någon som kan vara intresserad. Kontakta då oss här

Se mer om Ozzy på hans egen sida här 

2013-12-18

Cajsa (Stjärnlidens Lucky´s Dream Catch) har flyttat till Falkenberg. Där kommer hon att bo i en familj tillsammans med barnen Madde, Ville och Emmie. Där bor också en Dalmatiner, två katter, kaniner och hästar. "Lillmatte" Madeleine har redan börjat träna lite agility med Cajsa, som stortrivs med alla på gården och matte följer hon överallt, det finns ju mycket spännande att kolla in på det nya stället.

Cajsa i knäet på "lillmatte" Madeleine och lillasyster Emilina sitter bredvid 

Nyhetsarkiv


2013    2014   


2015    2016 


2017    2018


2019

© Copyright 2002. All text, grafik och bilder på denna sida är copyrightskyddade och ägs av Stjärnlidens Kennel.