Nyhetsarkiv 2022

Nyhetsarkiv 2022   

2022-12-17 till 2023-01-08

Jag vill presentera några nya familjer som har hämtat sina valpar före och efter jul.

Vi har haft två kullar med en dags mellanrum. En kull (3 tikar och 1 hane) efter "Jolly" Stjärnlidens Uptown Judy och Stjärnlidens Jackpot och en släthårig kull (5 tikar) efter "Liza" HM-Bojs Miss Lee och "Spike" Stjärnlidens Jokerman.


Först ut och innan jul flyttade som flyttade till sitt nya hem var "Våfflan" Stjärnlidens Raven Power (Jollytik) Hon bor nu hos Liselotte Matsson med familj i Leksand.


Nästa valp och samma dag var "Astrid" (Jollytik) Stjärnlidens Racy Little Sparrow. Hon bor nu i Kinna hos Karolina Claeson med familj.


Dagen därpå flyttade "Lovis" (Lizavalp). Hon bor nu hos Jenny Nilsson med familj i Nybro


När julledigheten kom var det först "Cindi" (Lizavalp) Stjärnlidens Soul Seekers som flyttade till sitt nya hem. Hon bor nu hos Monica Blixt i Lidköping.


och lite senare flyttade "Chicco" (Jollyhane) Stjärnlidens Rain Man. Han bor nu i Göteborg hos Anki & Stefan Sievers.


Därefter var det dags för sista Jollyvalpen "Viola" Stjärnlidens Raw Beauty. Hon bor nu hos Åsa Eriksson med familj i Dahls Rostock. Viola kommer tillbaka till oss så småningom för en valpkull.


Efter juldagarna flyttade "Iza" (Lizavalp) Stjärnlidens Speed Emotion. Hon bor nu hos Birgitta Schmitz i Falsterbo.


Efter Nyår flyttade "Stella" (Lizavalp) Stjärnlidens Soda Pop hem till Carina Orest med familj i Åby


och sist ut var "Stina" (Lizavalp) Stjärnlidens She´s The One som flyttat efter utställningen på My Dog. Hon flyttade hem till Kerstin och Alf Svensson HM-Bojs Kennel på Sturkö.


Våfflan och Liselotte Matsson med man flyttade till Leksand

Cindi flyttade till Monica Blixt med familj i Lidköping

Iza flyttade till Birgitta Schmitz i Falsterbo

Astrid flyttade till Karolina Claeson med familj i Kinna

Chicco flyttade till Anki & Stefan Sievers i Göteborg

Stella flyttade till Carina Orest med familj i Åby

Lovis flyttade till Jenny Nilsson med familj till Nybro

Viola flyttade till Åsa Eriksson med familj i Dahls Rostock

Stina flyttade hem till Kerstin och Affe Svensson på HM-Bojs Kennel på Sturkö

2022-12-04

Valparna är 6 veckor gamla och snart redo att flytta. Vi har nya bilder på dom i Aktuella valpkullar.

2022-12-03

Tredje dagen på Internationella utställningen i Bratislava fortsätter Alma med sina framgångar. Nu blev hon återigen Bästa tik med ett slovakiskt CERT och CACIB och BIM. Den här helgen var Almas och Annie på nationell utställning i Brno. Det var sista utställning för i år och det blev ett så bra resultat med ett tjeckiskt CERT.

2022-11-25,26

Nu sticker hon upp igen, vår goa Alma (Stjärnlidens Molly Moon). På Internationell utställning i Bratislava den 25/11 blev hon Bästa tik med CERT och CACIB och BIM. Nästa dag den 26/11 blev hon 2a bästa tik med CERT och CACIB. Annie Wernman, som deläger Alma tillsammans med oss, trimmar, tränar och visar Alma så fint.

Stort Tack Annie 

2022-11-23

Nu börjar det bli full fart i valphagarna. Lek och bus blandat med många sovstunder. Första avmaskningen är avklarad och de äter nu lite köttfärs och välling och snart blandar vi i valpfoder. De är väldigt sociala och vill ofta komma ut i köket för att gosa och leka med oss tvåbenta. De får också leka små stunder med de andra vuxna hundarna.

Nya bilder på valparna hittar ni här i Aktuella Valpkullar.


2022-11-09

Nu finns det nya bilder på valparna.

De har nu öppnat ögonen och börjar så smått krypa runt lite i valplådan. De utvecklas väldigt fort och man hinner knappt med, men nya bilder har jag lyckats få till. Se dom i Aktuella valpkullar.

2022-10-29

Valparna har blivit 1 vecka gamla och det finns nya bilder på dom. Alla Lizas valpar är bokade och vi har bara en valp kvar i Jollys kull.

Se bilderna här i Aktuella valpkullar

2022-10-28

"Alma" Stjärnlidens Molly Moon blev idag Bästa Junior och därefter 3-e bästa juniorterrier i Brattislava.

Stort Grattis Anne Wernman som amäger Alma med oss.

2022-10-23

Liza (HM-Bojs Miss Lee) och Spike (Stjärnlidens Jokerman) Fick idag 5 tikvalpar. Allt gick bra och mor och barn mår bra. Dessa valpar kommer att vara leveransklara tidigast 18 december. Se bilder på valparna i Lizas valpkull

2022-10-22

Jolly (Stjärnlidens Uptown Judy) och Jackpot (Stjärnlidens Jackpot) fick idag 4 valpar. Tre tikvalpar och en hanvalp. Både Jolly och hennes valpar mår bra.  Dessa valpar kommer att vara leveransklara tidigast 17 december. Se bilder på valparna i Jollys valpkull

2022-10-23

Den här helgen kvalade Tess (Stjärnlidens Open Heart Ozanna) och Linda Everdeen in till SM 2023 genom att ta sista SM-pinnen. Endast 14 hundar av 137 tog sig igenom banan utan att bli diskade och Tess var en av dom. Stort Grattis Linda. Så duktiga ni är.

2022-10-01

Terrierutställning på Tånga Hed i Vårgårda. "Alma" Stjärnlidens Molly Moon visades här av Annie Wernman som är delägare till henne. Alma blev bästa juniortik och fick Excellent med CK och blev sedan 3-e bästa tik. Grattis Annie till bra handling.

2022-09-27

Vi har parat "Liza" HM-Bojs Miss Lee med "Spike" Stjärnlidens Jokerman om allt går väl väntar vi släthåriga valpar runt 25 oktober 2022.

Vi har också parat "Jolly" Stjärnlidens Uptown Judy med "Jackpot" SE UCH PL CH Stjärnlidens Jackpot. om allt går väl med den parningen väntar vi valpar runt samma tid, 25 oktober.

2022-07-24

Den 24-e juli startade vi vår husvagnssemester tillsammans med HM-Bojs Kennel. Vi började med en utställning i Västerås. Domare var Benny Blidh Von Schedvin, Sverige.

Jag ställde bara "Lucky" Stjärnlidens Good Luck Charm som fick Excellent och 3-e plac.


En vecka senare anlände vi till Ransäter för terrierklubbens nationella utställning, domare Anne-Tove Strande. Lucky fick Very Good och "Zally" Ell-Ell´s Full Hearts fick Excellent och 3-e plac. Nästa dag på SKK,s Nordic Dog Show, domare Eva Nielsen. Lucky Excellent och 2-a plac. Zally Excellent och "Alma" Stjärnlidens Molly Moon Excellent CK 1-a plac. i juniorklass och 3-e bästa tik.


Efter lite kultur i Mora m.m. kom vi veckan efter fram till Svenstavik till SKK.s nationella utställning, domare var Martin Johansson. Lucky fick Excellent CK 1-a plac. Bästa tik 2 med Reserv CERT. Zally fick Excellent.


Ytterligare en vecka senare är vi i Askersund på Nordic Dog Show, domare Johnny Andersson. Lucky fick Excellent CK 1-a plac. och 4-e bästa tik. Zally fick Excellent.

Härefter åkte vi hem. Vi hade en härlig semester, tur med vädret, många upplevelser blandat med utställningar och rolig tid tillsammans med syster och svåger.


Den 27 augusti var det dags för rasspecialen i Backamo, Ljungkile. Många kom hit till rasklubbens inofficiella utställning, domare Lena Lövdahl Fast. "Alma" blev 3-e Best in Show. Jackpot hade med en avelsgrupp som fick Hederspris. Efteråt samlades vi för en gemesam grillkväll. Mycket skratt och "tjöt" tillsammans med ett härligt jackrussell jäng.

Dagen efter var det SKK,s nationella utställning i Backamo, domare Nils Molin. Lucky fick Excellent och 2-a plac. Zally fick Very Good och Alma fick Excellent och blev bästa juniortik. Jackpots avelsgrupp fick även här ett hederspris.


Den 11 september bar det av till Falsterbo Dog Show, vilket troligtvis blir årets sista utställning för oss, förutom Alma som ställer i Vårgårda den 1 oktober med delägaren Annie Wernman.

I Falsterbo, domare Masa Siroka, Slovenien, fick Lucky Excellent med Ck och Zally fick Excellent.

2022-07-08

Vi har under två dagar varit på Nationell och Internationell utställning i Tvååker. Med oss var "Alma" Stjärnlidens Molly Moon, som är i Sverige under sommaren med delägare Annie Wernman, "Lucky" Stjärnlidens Good Luck Charm och "Zally" Ell-Ell´s Full Hearts.

På fredagens nationella var Merete Daalgard, Danmark domare. Alma fick Excellent med CK och blev 2-a bästa juniortik. Lucky fick Excellent med CK och blev 2-a bästa tik i öppen klass och Zally fick Excellent och blev 4-e bästa tik i öppen klass. På lördagens Internationella, domare Johnny Andersson. Alma fick Excellent och blev 2-a bästa juniortik. Lucky fick Excellent med CK, 2-a bästa tik i öppen klass och 4-e bästa tik. Zally fick Very Good och 4-e bästa tik i öppen klass.

2022-07-05


På grund av husses plötsliga och allvarliga sjukdom, hjälper vi till med att hitta ett nytt hem till Stjärnlidens Lady Gaga. Lady är en tik på 3 år. Hon är snäll mot barn, men lite osäker bland andra hundar.

Hon har bott på landet i hela sitt 3-åriga liv och kunnat springa fritt i trädgården. Därför önskar vi nu ett liknande hem till henne.


Är ni intresserade av denna tik och kan ge henne trygghet i ett nytt föralltidhem, är ni välkomna att höra av er för mer information.

info@stjarnliden.se

2022-05-01 

Äntligen igång med utställningar efter lång pandemi. idag var vi i Ljungkile, Backamo, domare Svante Frisk. "Lucky" Stjärnlidens Good Luck Charm fick Excellent med CK 2-a bästa tik i öppen klass och sedan 4-e bästa tik. "Zally" Ell-Ell´s Full Hearts fick Excellent. Så roligt att kunna komma ut igen på utställninger. Utomlands har det funnits utställningar med restriktioner, men här i Sverige har det varit helt stopp

2022-04-09 

Alma (Stjärnlidens Molly Moon) ställes ut idag i Brno i Tjeckien. Detta var hennes tredje utställnig och hon blev bästa junior med  junior CERT. Hon har vunnit och fått cert på all tre utställningarna, så nu blev hon Tjeckisk Junior Champion. Inte nog med det. Hon vann i terriergruppen och gick då vidare och det slutade med att hon vann över alla raser och blev Dagens Bästa Junior. Stort grattis till fodervärden Fanny Whernman som visar henne så bra.

2022-04-03

Våra unga hundar "Bruno" Stjärnlidens Moonraker, "Alma" Stjärnlidens Molly Moon, "Daisy" Stjärnlidens Lady Lynda och "Hazyle" Stjärnlidens Lay Lady Lay har nu fått egna sidor här. Klicka på ett namn, så kommer ni in på hundens sida.

2022-03-27

Jollys och Levis valpar är nu 3 1/2 och 2 1/2 veckor gamla. Vi har lagt in nya bilder på deras sidor. Se dom här i aktuella valpkullar.

2022-03-11

Den 5 mars fick jag två härliga nyheter . Den ena av Fanny Whernman med  vår foderhund Alma och den andra av Linda Everdeen med Tess, som hon köpt av oss.


”Alma” Stjärnlidens Molly Moon, 9 månader gammal, ställde ut för första gången som junior i Ceske Budejovice på terrierutställning. 33 Jack Russlar deltog. Hon blev bästa juniortik, BIR junior med juniorCert och 2.a bästa tik. Grattis Fanny, så bra jobbat med Alma


Nästa nyhet var ”Tess” Stjärnlidens Open Heart Ozanna som vann Agility hopp på Crazy Dog’s elittävling på Selleberga hundsportcenter i Bjuv. Hon fick sitt sista Cert och är därmed både Hopp- och agilitychampion. Stort Grattis Linda och Tess.

2022-03-11

Vi har glada nyheter. Jolly födde sina valpar 1 mars. Några dagar för tidigt och det blev tre tikvalpar och tre hanvalpar. Allt gick väldigt bra och valparna, som nu är en vecka gamla och mamma Jolly mår bra.

I går, sent på kvällen fick Levi sina valpar, ett par dagar över tiden och det blev två tikvalpar och en hanvalp. Denna förlossning gick lika lätt och mor och barn mår bra.

Jag har lagt in bilder på valparna i två sidor. Jollys valpkull och Levis valpkull. Klicka på länken om ni vill se dom.

2022-01-11

Vi har parat Jolly (Stjärnlidens Uptown Judy) med Mack (Ell-Ell´s Can We Make Love) och Levi (Saxon Hills Wingardium Leviosa) med Jackpot (SE UCH PL CH Stjärnlidens Jackpot) om allt går bra den här gången väntar vi valpar i början av mars och i så fall leveransklara valpar i början av maj 2022. Se mer i Valpar

2022-03-11

Alla 2021 års nyheter ligger nu i Nyhetsarkivet 2021

2021-12-22

Årets valpbilder är nu flyttade från aktuella valpkullar till Bildarkiv - Valpbilder 2021


Nyhetsarkiv


2013    2014   


2015    2016 


2017    2018


2019    2020


2021    2022

© Copyright 2002. All text, grafik och bilder på denna sida är copyrightskyddade och ägs av Stjärnlidens Kennel.