Nyhetsarkiv 2020

Nyhetsarkiv 2020  

2020-11-28

Förta advent och sista valpen har flyttat. Den här veckan flyttade Levi och Jackpots valpar till sina nya familjer. Två tikar Daisy (Stjärnlidens Lady Lynda) och Hazyle (Stjärnlidens Lay Lady Lay) är sålda på halvfoder, så dessa får vi träffa igen om ett par år, då dom ska få sin valpkull här. Daisy bor nu hos Inger Kähler i Ullared och Hazyle bor hos Maria och Lisa Nyholm i Halmstad.

Ossi (Stjärnlidens Levitation Charm) flyttade till Cathrine Sanberg och Saga (Stjärnlidens Love You To) flyttade till Anette och Melina Kjellgren. Både Ossi och Saga får sina nya hem i Stockholm. Vi önskar alla familjerna lycka till med sina nya familjemedlemmar.

Hazyle flyttade till Maria och Lisa Nyholm, Halmstad

Ossi flyttade till Catherine och Emil Sandberg, Stockholm

Daisy flyttade till Inger Kähler, Ullared

Saga flyttade till Melina och Anette Kjellgren, Stockholm

2020-11-21

Första kullen har lämnat oss den här veckan. Efter veterinärbesiktningen åkte de hem till sina nya familjer en efter en. Lilla Svea (Stjärnlidens Kiss from a rose) är såld på halvfoder, så hon kommer tillbaka om ett par år för att få en valpkull här. Minor (Stjärnlidens Kentucky Rain) flyttade hem till sin pappa Morris (Stjärnlidens Matrix Major). Morris blev väldigt glad, när hans son flyttade hem. Han miste sitt hundvän för ett tag sedan, när Doris (Stjärnlidens Amazing Queen) gick över regnbågsbron. Lycka till alla familjerna med er nya familjemedlem.

Yoshi flyttade hem till Jonas Wennberg i Älmhult

Minor flyttade hem till Peter Midbjer med familj och pappa Morris i Nygård

Sixten flyttade hem till familj Stomberg i Lerum

Svea flyttade hem till Helen Carlström i Huskvarna

2020-10-30

Tiden går fort och valparna växer så det knakar. Katniss valpar är nu 5 veckor gamla och Levis valpar är 4 veckor. De springer nu omkring och vill ha uppmärksamhet hela tiden, som tur är sover de mycket, annars hade jag nog inte fått något annat gjort än att leka och gosa med valparna, vilket är ett sant nöje för mig. Båda kullarna har fått komma ut korta stunder när vädret har varit gott och i trädgården hittade de mycket nytt att utforska. Jag passade på att fotografera valparna och bilderna kan ni nu se på Katniss valpkull och Levis valpkull

2020-10-24

Idag åkte jag (Lena) med Lucky (Stjärnlidens Good Luck Charm) till Vänersborg för en heldagskurs vilspår. Det var första gången Lucky fick prova på något sådant här.

Kursen hölls av duktiga Inger och Roger Skoglund. Lucky var tveksam till en början, men när hon väl förstod vad som begärdes av henne, blev hon väldigt antusiastisk och tog spåret. Hon hade bråttom, men stannade upp emellanåt och kollade att jag hängde med. På anlagsprovetet skötte hon sig väldigt bra. Hon blev godkänd och fick ett diplom och rosett.

Med på kursen var, förutom jag (Lena Lamkén),Susann Lothian, Helen Thors och Helen Gustavsson. Ett härligt jäng och vi hade en mycket trevlig dag tillsammans och dessutom tur med vädret. Kursen var ordnad av Jack Russell Klubben.

På bilden Inger Skoglund, Lena Lamkén, Helen Thors, Helen Gustavsson och Roger Skoglund.

Ej med på bild Susann Lothian, som tog bilden.

2020-10-13

Katniss och Morris valpar har nu blivit tre veckor gamla. De har öppnat ögonen och kryper nu omkring lite grann. De börjar nu också att leka lite med varandra.

Vi har lagt in nya bilder på valparna som ni kan se här i Katniss valpkull 

2020-10-12

Alla valparna är nu bokade. Nästa valpkull planerar vi till våren. Ni kan se i Planerade valpkullar vad som är på gång nästa år. Om ni önskar valp till våren / sommaren är ni välkomna att kontakta oss.

2020-10-03

snart ett helt år sedan vi kunde gå på utställning med våra hundar. På grund av Coronapandemin har allt varit inställt. Idag hade terrierklubben sin första Nationella utställning för i år i Tånga Hed, Vårgårda. Man iaktog stor försiktighet och hundarna släpptes bara in i lokalen, när det var dags att ställa ut. Ingen publik fick vara där. Jag tror att många har längtat efter det här och det var 29 Jack Russell Terrier anmälda.

Jag är nöjd med dagens resultat för oss. Jag hade två hundar med. Först ut var Lucky (Stjärnlidens Good Luck Charm) som ställdes i Juniorklassen. Hon fick Excellent CK och blev 3-e bästa junior. Därefter var det Zally (Ell-Ell´s Full Hearts) som ställde i unghunsklassen. Hon fick Excellent och blev 3-e bästa unghund. Felicia visade Ruby (Red Ruby Russtyle's du Vallon de l'Alba) i Juniorklassen. Hon var inte i bästa päls för dagen och fick ett Very Good.

2020-09-29

Levi fick inatt fyra valpar. Det blev en hanvalp och fyra tikvalpar. Allt gick bra. Det här var Levis första kull och hon verkade lite förvånad först över de små krypen. Hon satt en stund och bara tittade på dom, men sedan kom moderskänslorna och hon lät dom dia. Nu under dagen vill hon inte lämna de små. Vi kommer att lägga upp bilder så småningom på Levis egen valpsida.

2020-09-27

Idag åkte vi på utställning i Munkedal. Det har inte varit några utställningar sedan My Dog i januari på grund av Corona, så vi åkte till denna inofficiella utställning med Lucky och Zally.

Det gick bra för båda. Lucky blev bästa junior och i gruppen bland andra terrier blev hon 4-e bäst i gruppen. Zally blev BIR (bäst i rasen) och i gruppen blev hon BIG 2 (bäst i gruppen 2).

Det var en liten träningstävling inför nästa vecka då terrierklubben håller sin första officiella utställning för i år.

2020-09-21

Katniss födde idag fyra valpar. Det blev tre hanvalpar och en tikvalp. Allt gick bra och både mor och barn mår bra. Vi kommer att uppdatera med valpbilder med jämna mellanrum.

2020-09-15

Det har hänt lite bland våra foderhundar. Tanana är såld till Annicka och Sture Lundgren i Varberg. Snobben övergår till fodervärden och ägs inte av oss längre och Sydney är såld till sin fodervärd, då hon inte ska gå i avel utan satsa helt på sin agilitykarriär. 

Så nu söker vi nya fodervärdar till de valpar som vi eventuellt funderar på att ta någon valpkull på.


Luna skulle ha parats nu under hösten, men på grund av att corona ökar i Tjekien, får vi senarelägga den parningen och hoppas det blir av till våren 2021 istället.

Annicka och Sture Lundgren med Tanana, som nu kommer att kallas Maja

Lycka till med lilla Maja

2020-09-12

I torsdags åkte Luna (Stjärnlidens Billie Jean) med Fanny till Tjeckien, där Fanny studerar till veterinär. Idag 2 dagar senare åkte dom på utställning i Brno, Tjeckien. Det gick väldigt bra för dom. Luna blev BIM (Bäst i motsatt kön) och fick ett CERT (inteckning till ett championat). Bra jobbat Fanny Wernman och stort Grattis till er.

Nästa vecka åker de till en hane för att para Luna. Se mer om detta här 

2020-09-04

Idag flyttade Molly "Stjärnlidens Jolly Moon Sing" hem till sin nya familj Christer och Ann Persson i Varberg.

Ann och Christer har sedan tidigare två Jack Russlar, en kommer från oss, Morris, som nu hunnit bli 12 år gammal. 

Lycka till med lilla Molly! Hoppas hon inte är på de äldre hundarna alldeles för mycket. Hon har ju lärt upp sig här, då hon var enda valp i sin kull och fick leka med de vuxna hundarna.

2020-08-27

"Molly" Stjärnlidens Jolly Moon Sing, Jollys tikvalp har nu blivit 8 veckor och vi har lagt in lite nya bilder på henne här i Aktuell Valpkull 

Molly är såld och kommer snart att flytta till Varberg

2020-07-29

Vi har parat "Levi" Saxon Hills Wingardium Leviosa med PL CH SE UCH "Jackpot" Stjärnlidens Jackpot

Om allt går bra hoppas vi få valpar i slutet av september, med leverans i slutet av november


"Levi" Saxon Hills Wingardium Leviosa      (bild felicia Fogelholm)

2020-07-24

Vi har parat "Katniss" Stjärnlidens One Love Miss October med "Morris" Stjärnlidens Matrix Mayor

Om allt går bra hoppas vi få valpar i mitten av september, med leverans i mitten av november

2020-07-01

Jolly (Stjärnlidens Upown Judy) födde idag en tikvalp. Både mor och barn mår bra. Se bilder på valpen här i Jollys valpkull

2020-05-29

Ett annorlunda sätt har det varit i år att lämna ut valparna till sina familjer på grund av coronapandemin. Inget fika och mys tillsammans som vi brukar, utan bara samtal på håll. Vi har haft mycket mailkontakt och vi har skickat bilder på valparna varje vecka, men man saknade den där nära kontakten och att familjerna får komma och hälsa på sina valpar innan de får flytta hem. Vi hoppas  att alla tycker det har fungerat bra ändå. Vi glömde helt bort att ta kort på de två sista familjerna, som hämtade sina valpar när skollovet började. 


Fyra av Fliza och Joz valpar flyttade till sina nya familjer 29 och 30 maj. Först ut att flytta hem till sin familj var Sverre som flyttade hem till Carolina Aagaard och Robert Lassila i Västra Frölunda. Barnen väntade otåligt utanför vid bilen.


Inte lång stund efter att Sverre åkt, var det Mollys tur att flytta hem till sin familj. Hon flyttade till Kullavik till Jim och Frida Alfredsson Jensen och deras barn. 


Sist ut den här dagen var Otis. Han flyttade hem till Jonas och Fredrika Klare´n och deras barn i Västra Frölunda. Otis blir granne med Sverre.

 

Nästa dag flyttade lilla Molly till sin familj hem till Kirsten och Stefan Norgren i Frillesås. 


Enzo och Lexie fick besök av sina familjer, men stannade här tills sommarlovet börjar.

Enzo flyttade sedan hem till familjen Henkelman i Lerum och Lexie flyttade hem till familj Bergman i Bollebygd. Den här dagen glömde vi helt bort att fotografera familjerna med valpen.


Vi önskar alla familjerna Stort Lycka till med sina valpar.

2020-05-15

Nu har valparna blivit 6 veckor och de leker mycket med varandra. Allt är roligt och de är nyfikna på allt runt dom, både inne och ute. Mamma Flisa försöker nu vänja av dom från att dia och det är inte så ofta dom får mat av henne nu. Som tur är kommer matte eller husse med god mat som dom äter med god aptit.

Nya valpbilder kan ni se i Aktuell Valpkull.

2020-04-28

Idag parade vi Jolly med Isaac. Om nu allt går bra med den parningen, beräknar vi att få valpar runt 30 juni. I så fall kommer valparna att vara leveransklara runt 25 augusti. Se mer under Valpar

2020-04-24

Flisas valpar har nu blivit tre veckor gamla och de har fått komma ut i solen en liten stund. Nu rör dom på sig mycket och undersöker allt omkring. Sätter jag mig ner, så har jag snart ett fång valpar i knäet. De är helt underbara. Nya bilder finns på dom nu i Aktuell Valpkull.

2020-04-11

Här kommer ett knippe påskliljor. Flisas valpar är nu en vecka gamla och växer bra.


2020-04-02

Flisa fick idag sex valpar. Det blev tre hanvalpar och tre tikvalpar.Allt gick väldigt bra med förlossningen och både mamma och valpar mår bra. På aktuell valpkull kan ni se blilder på valparna.

Intresset för dessa valpar är stort och alla valparna är nu bokade.

2020-03-04

"Tanana" Stjärnlidens Lost My Heart kommer att bo som foderhund hos familj Henriksson i Åsa. Familjen har tidigare haft Diva som foderhund, men nu äger dom Diva.

Tanana fick följa med sin mamma hem och jag vet att hon kommer att få det väldigt bra där.

Tanana

Michelle och Tanana

Joselita och Diva

2020-02-17

Nu har alla valparna flyttat till sina nya familjer. Först ut var "Tanana" som följde med mamma Diva, där hon kommer att bo som foderhund hos familj Michael Henriksson här i Åsa. Diva ägs nu av familjen. Dagen efter var det "Windy" Stjärnlidens High Gear som flyttade till Mölndal. Sedan var det "Boss" Stjärnlidens High Lord och "Tikko" Stjärnlidens High Spots tur. Boss flyttade till Näset i Göteborg och Tikko till Alingsås. Dagen efter flyttade "Enzo" Stjärnlidens High Level Design till Onsala och i lördags flyttade "Barbro" hem till Mölndal och idag flyttade "Franke" hem till Limhamn.


Windy med Binh Phan och Thanh Nguyen, Mölndal

Enzo med familj Linnlökken i Onsala

Boss med familj Wennerström på Näset i Göteborg

Barbro med Sally Lundell och Stipe Grgic i Mölndal

Tikko med Thomas Johansson i Alingsås

 Franke med familj Jensfelt i Limhamn

2020-01-31

Vi har parat "Flisa" Stjärnlidens Crazy Mama med "Joz" Fireball Ann Puzzle. Om allt går bra kommer vi att få släthåriga valpar runt 3 april och med leveransdatum tidigast i början av juni.

Är ni intresserad av en släthårig valp är ni välkomna att kontakta oss

2020-01-27

Alla Nyheter från 2019 ligger nu i NyhetsarkivetNyhetsarkiv


2013    2014   


2015    2016 


2017    2018


2019

2020-01-26

"Flisa" Stjärnlidens Crazy Mama och "Luna" Stjärnlidens Billie Jean har fått egna sidor. Ni kan klicka på Stjärnlidens Crazy Mama och Stjärnlidens Billie Jean för att se dem.

2020-01-25

Jack Russell Klubbens 10 i Topp listor för 2019 är klara. På topplistan för agility och agility/hopp finns flera Stjärnlidenhundar med. Jag är väldigt stolt när mina uppfödningar visar framfötterna på tävlingsbanorna, men utan sina duktiga förare hade det inte blivit några resultat.

Stort Grattis Anna-Karin Lindgart - Paxon, Kerstin Svensson - Otto, Helene Söderström - Sally, och Linda Everdeen - Sydney

2-a plac agility xsmall + 2-a plac agility/hopp xsmall

Kerstin Svensson - Otto

3-e plac agility xsmall + 3-e plac agility/hopp xsmall

Helene Söderström - Sally

4-e plac agility/hopp Xsmall

Linda Everdeen - Sydney

1-a plats agility small + 3-e plac agility/Hopp small, Anna-Karin Lingart - Paxon

2020-01-24

Divas valpar har blivit 6 veckor gamla och de får nu komma ut korta stunder, hur lång tid beror på vädret. Det är mycket nytt för valparna och de undersöker varje grässtrå. De springer och busar och har väldigt roligt. På valpsidan finns nya bilder valparna. Alla valparna har fått ett tilltalsnamn så nu kallar vi på dom med deras namn.

2020-01-12

Alla Divas valpar är sålda. Vi kommer ändå att lägga upp nya bilder på dom, efterhand som dom växer, här i Aktuell Valpkull


Vi har nu bestämt vilken hane vi kommer att para "Jolly" Stjärnlidens Uptown Judy med. Det blir SE UCH Goldsand Isaac Newton, så nu väntar vi bara på att Jolly ska bli redo.

Isaac

Jolly

2020-01-10

Trettondagshelgen varje år pågår Nordens största hundfest, My Dog på mässan  i Göteborg. Här finns ett stort utbud av hundartiklar att köpa och många aktiviteter som man kan prova på, som nosework, agility m.m. Många intressanta uppvisningar och föredrag i fyra dagar. Rasmontrar där man kan fråga allt om olika raser och Internationella utställningar. Alla kan köpa biljett också till sina egna  hundar, som får följa med på mässan.

Jack Russell Klubben hade en rasmonter där och många av våra valpköpare hjälpte till att hålla montern bemannad och prata med besökare om vår underbara ras. Tack alla för hjälpen.


Vi ställde ut "Zally" Ell-Ell´s Full Hearts och "Maja" Suspecial´s Madame Joy på söndagen. Båda fick Excellent med CK. Maja vann öppna tikklassen och "Alma" Stjärnlidens Sin Cera blev två med Excellent och CK. Grattis Kerstin Åkesson, ägare och handler.  Grattis också till Christel Högberg Lundberg med "Happie" Stjärnlidens Pebble Charm som fick Excellent med CK och vann öppna klassen på lördagen.

Zally blev tvåa i juniorklassen och sedan fjärde bästa tik. Vi är så nöjda med dagarna i montern och på utställningen.


Maja 

Nyhetsarkiv


2013      2014 


2015      2016


2017      2018


2019

Zally

Alma

© Copyright 2002. All text, grafik och bilder på denna sida är copyrightskyddade och ägs av Stjärnlidens Kennel.